-
RSS

Siste innlegg

Morradi Scenen på Musikkfest i Oslo lørdag 2 Juni 2012
Morradi Scenen 2 Juni 2012
Folgefonna og Jondal
GSF, Prekestolen og Stavanger.
Velkommen til Bloggen vår

Kategorier

Norge på kryss og tvers
Sommeren 2012
Velkommen til Bloggen vår
drevet av

Min blogg

GSF, Prekestolen og Stavanger.


Perfect Position i Projeto Das Criancas aka Barnas Prosjekt, reiser gjennom fantastiske Norge på eventyr og til innsamling av sponsorer så barna i Pipa for alltid vil ha et eget sted som bare er deres. 

Lørdag 18 Juni var en stor dag. En dag hvor gamlebyen stolt kunne vise til at de vant. Etter mange års blod, svette å tårer har jeg blitt fortalt. Det finnes nå egne klubblokaler for Gamlebyen Sport og Fritid og selveste åpningen fant sted lørdag den 18 Juni. Under Dyvekes bro har en haug med frivillige sloss for å skape et sted hvor både barn og voksne kan møtes og dele felles intresser. Skate, Grafitti, Dans, Musikk og Magi, smertefull magi, det var ingen aldersgrense denne dagen.....Det kommer det heller ikke til å være i fremtiden i disse lokalene. Alle er velkomne. Liten som stor. For meg var det magisk, jeg ble så utrolig rørt og glad over en stemning så fylt av kjærlighet og gode vibrasjoner.
Ingenting ante jeg om at selveste Monica Skei, som var mitt forbilde da jeg for første gang begynte å spille fotball på damelag, langt ute på landet, Hvam IL. Monica var og er pen og kul, dessuten ble Monicas pappa Harry og min pappa kompiser så jeg og Monica fant tonen raskt etter at vi møttes. Jeg husker at damelaget  var på tur til Danmark, både jeg og Monica snek oss ut på natten , ut av skolelokalene vi sov i og ned på en bar, treneren vår Roar Olafsen kom stormende inn, begge pappaene våre var med på turen men de ga oss ingen kjeft, jeg husker det som det var i går, Roar klarte helt alene å kjefte på oss der vi satt med hver vår øl, det var så flaut, to små jenter, vi var vel 16 og 18 eller noe,  Roar ropte og skrek slik at folka i pubben nesten brøt inn for å beskytte oss.....men de turte ikke det. Roar ordnet opp i situasjonen, vant sikkert et hav av tillit hos våres pappaer som stod i bakgrunnen å sikkert syns synd på oss.
Lang ble jeg da i maska da jeg ble fortalt av pappan til Monicas sønn, Petter, at det var de to og Alto som hadde kjempet i alle disse årene for at Gamlebyen Sport og Fritid skulle få sitt eget sted å være. En hel del andre mennesker har selvfølgelig også vært med, backet de opp og kansje t.o.m slitt enda mere. Men at en gruppe mennesker med Monica i spissen har klart å få dette til.... jeg merker jeg blir ordløs. Både jeg og Monica har i mellomtiden mistet pappaene våre, det har gått et tiår, eller kansje to også møtes vi igjen, og driver med det samme på hver vår side av jorden.
Det er jo dette vi driver med også, blod, svette og tårer for barna i Pipa. Merker at det  motiverer meg, når de får det til hvorfor skulle ikke vi???
Grunnen til at det var en stor dag er ikke bare mine egne personelige opplevelser. For Adailton og Edimar var det deres største dag i livet. Aller største dag. Fordi samtidig som Gamlebyen Sport og Fritid åpnet lokalene sine kjørte B-boys gruppa med Torbjørn i spissen igang The Real Deal,  et fantastisk hip hop event i skateparken, 35 b-boys fra hele verden var å danset sammen og Adailton battlet mot flere fantastisk gode b-boys. Adailton var i ekstase og glemte t.o.m å spise hele dagen. Vi fikk kombinert de to eventene perfekt. Adailton hadde en egen barnebar under barnediskoen fra klokken tre til halv fem, tidligere har Adailton vært Rio Grande do Nortes beste bartender, så han lagde forfriskende og dekorerte barnedrinker til alles store jubel.


Etterpå hadde gutta et show på scenen laget i bakgården, de danset til stor applaus og måtte t.o.m ta et ekstra nummer. Deretter tilbrakte de mesteparten av tiden på The Real Deal jammen . Vi rakk en bråtur hjem men dro tilbake til skikkelig punk konsert litt over elve på kvelden, deretter tok vi turen ned på Vippetangen hvor The Real Deal gutta hadde leid en stor båt til efterfest. Der gikk det helle ikke ann å stå stille og igjen møtte vi noen fantastiske b-boys. Christopher Walle er en b-boy som driver en danseskole i Tromsø. På turen våre med hurtigruta stopper vi i Tromsø og vi har planglagt en battle på kaia. Derfor var det ekstra morsomt å møte han der på båten. Som askepott måtte vi kaste inn håndkle tidligere enn de andre, vi gikk gjennom Oslos gater hjem til vårt krypinn i Sigurdsgate 3b, alle sammen snakket i munnen på hverandre fordi opplevelsene hadde vært  veldig berikende.Etter noen få timer søvn var det opp igjen, pakke sakene våre og dra til Stavanger, det var hardt å stå opp, og det var såvidt vi kom med flyet da vi raste inn på Gardemoen  30 minutter før takeoff, ingen garanti for at bagasjen ville komme med mente mannen i skranken, men da vi var iferd med å entre flyet så vi en bagasje bil komme kjørende med vår bagasje på. Heia Norwegian. Vel fremme i Stavanger fikk vi i oss litt mat før turen gikk ut til den fantastiske hytta til mamman til Marianne, det krevde en båt tur fra Stavanger sentrum og vi var nå blitt dobbel så mange fordi Marianne hadde feiret 40 års laget sitt på lørdag og noen venner var igjen for så å reise hjem igjen på mandag. 9 stykker var vi blitt, som alle på ett eller annet tidspunkt i vinter befant seg i Pipa, Brasil. Vi koste oss med gressklipping, grilling og masse skravling og til alles glede hadde mamman til Marianne en trampoline i hagen, den ble flittig brukt.


Dagen etterpå var det tid for å bestige Prekestolen, Marianne hadde tidlig meldt seg av dette, så vi tok en taxi og bilen til Henrik for å gå opp denne vakre bestigningen. Louisa hadde feilberegnet tiden litt så hun skjønte i taxien at det ikke kom til å la seg gjøre å bestige Prekestolen og samtidig komme seg hjem igjen med flyet som gikk klokken 5. Henrik tok motet av Annika og Kimhye, han stilte opp med helprofft utstyr, fra ryggsekk til vannflaske, skikkelige tursko, regn og vindjakke og t.o.m en ekstra bukse.


Henrik har vært på tur før han, i sommer skal han dessuten gå på fjelltur i Sognefjellet sammen med ei venninde. Da Kimhye og Annika forsto hvor lite forbredt de var kastet de inn håndkle og tok bussen tilbake til Stavanger med Louisa. Igjen var 5 fjellrever klare til å bestige Prekestolen. Det var en fantastisk tur opp, når vi nådde toppen og så fjorden rett ned fløy den en hel hær av sommerfugler rundt omkring i magen, noen bevegde seg helt opp til halsen også....det var litt ekkelt faktisk, kanten hadde en magnet effekt som jeg måtte kjempe imot, og alle skjønte at det var ikke rom for lek og tull nå, her kunne kosekvensene blitt fatale. Vi fikk alikevel tatt noen fantastiske bilder og filmet guttene dansende på toppen av Prekestolen.Å få oppleve dette er som en drøm for meg, jeg har nå flyttet til Brasil, men kan komme hjem til Norge å få se dette, de som ikke har besteget Prekestolen før er bare nødt til å gjøre det, man kan ikke gå i graven uten denne opplevelsen. Det som er så fint er at alle i alle aldere kan gjøre dette, vi møtte barn ned i 5-6 år og voksne opp til 70 år. På vei ned var vi ganske stille, alle måtte fordøye det vi hadde opplevd.  


Da vi kom hjem til Marianne i Stavanger gikk det ikke lenge før vi alle sluknet tidlig for så å stå opp til en ny og fin dag - et mission var på agendaen, det var å utforske Stavanger by. Vi gikk gjennom Konserthuset, gjennom fantastisk flotte gamlebyen, stoppet i noen parker med morsomme leker, gikk gjennom koselige Stavanger by og fant Geo Parken. Geo Parken ligger utenfor Oljemuseumet på kaia og er en lekepark med diverse utstyr som tidligere er blitt brukt på oljeplattformer utenfor Stavanger. Resultatet er en utrolig morsom lekepark hvor nesten alt er dekorert med grafitti. Etterpå gikk vi på Helt Rått - en veldig festelig sushi-restaurant i byen, der kom sushibitende på roterende bånd rundt baren.
På vei tilbake til Marianne gikk vi via kaia, der lå det en båt som heter Sandnes, en mann fra Latvia sto ombord å inviterte oss inn for å se. Der i gangen hang et flott bilde Kong Olav, vår  forrige Konge, mannen fortalte oss at han pleide å være ombord på båten 3 ganger i året da han levde. Videre fikk vi se lugarer og lounger, han hadde ansvaret for alt treverket ombord, det var litt av en krevende jobb fordi det var treverk overalt. Gulvet på fremre dekk var visst spesialbestilt fra Grønland og kostet 7000 Dollar for kvadratmetern.  Så nå har gutta danset på det dyreste gulvet i sitt liv ;)   Vel hjemme forteller Marianne at bilen vi skulle kjøre opp til Folgefonna ikke er til å stole på, litt kjedelig å få motorhavari på denne veien gjennom bakkar og berg.
Derfor endte vi opp å ta kystbussen, og her sitter vi nå, ombord på bussen, vi har tatt en ferge, hvor vi fikk lov å komme opp til Kapteinen og se, vi har sett 2 småhval som lekte i vannet, vi fikk først høre av skippern om en engelsk mann med stor flosshatt og en særdeles krokete stokk, de mente at når han gikk av båten i går kveld så det ut til at han var på vei opp i skogen for å sove der. En time etter båtturen, så vi han, han stod der å haiket. Kystbussen tar ikke opp haikere, noe som er synd fordi jeg ble utrolig nyskjerrig på hva denne engelskmannen driver med. Lurer på om vi ser noe til han igjen i sommer, da skal jeg iallefall ta bilder av han og spørre han hva han driver med. Det er sikkert noe spennende, kansje han er tryllekunstner? Kansje han er en kongelig? Kansje han har skilt seg fra kona og bestemt seg for å søke lykken langs kysten av Norge? Kansje han har mistet noe og prøver å finne det igjen? Kansje han også skal til Folgefonna og kjøre snowboard for første gang i sitt liv, isåfall håper jeg han får haik, så han kommer opp før vi drar igjen.   Norge er vakkert og jeg elsker Norge, vi har en natur så full av liv, alt er rent og pent og verden er heldige som har magiske Norge, bare synd det er så himla dyrt over alt, det er litt kjedelig at 0,33 cl vann  skal koste 25 kroner, hvordan får dem til det a? Generelt er bygdefolk og bussjåfører kjempehyggelige, hjelpsomme, pratsomme og imøtekommende. Jeg er jammen heldig som får oppleve Norge på den her måten.    
2 Kommentarer på GSF, Prekestolen og Stavanger.:

Kommentarer RSS
Skinny Jeans on 2. oktober 2011 12:19
Great blog.
Svar på kommentar


get gypsy on 31. oktober 2011 23:53
Still a great blog my friend.
Svar på kommentar

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment